7/7/11

Χαλκίδα: Αβοήθητο δηλητηριασμένο σκυλάκι ψυχορραγούσε

 

Χαλκίδα: Αβοήθητο δηλητηριασμένο σκυλάκι ψυχορραγούσε σε καφετέριαΕνα βάναυσο θέαμα αντίκρισε χθες το πρωί στην καφετέριά της στην παραλία Χαλκίδας η ιδιοκτήτρια κ. Ελένη Β. Ενας σκύλος σε άθλια κατάσταση είχε ξαπλώσει ανάμεσα στα τραπεζάκια της καφετέριας και δεν μπορούσε κανείς να τον κουνήσει.

Το δυστυχές τετράποδο είναι αποστεωμένο και κάποια στιγμή άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα.

 Η δυσοσμία που αποπνέει το κορμί του είναι αφόρητη και ενδέχεται να είναι νεκρό, αφού δεν ανταποκρίνεται στο περιβάλλον,  και φυσικά κανένας δεν τολμάει να το πλησιάσει.

Η κ.Ελένη έκανε προσπάθειες για να πάει κάποιος να βοηθήσει το άτυχο ζώο, αλλά μάταια.

"Απευθύνθηκα στο Φιλοζωικό Σύλλογο Χαλκίδας, αλλά το μόνο που μου είπαν ήταν να μη μετακινήσω το ζώο. Πήρα την Αστυνομία, αλλά δήλωσε αναρμόδια" τονίζει η ίδια, ενώ και οι υπόλοιπες προσπάθειες που έκανε πήγαν στράφι.

"Απηυδισμένη που κανείς δεν ασχολείται, πήρα και το Λιμεναρχείο. Μού είπαν ότι την επόμενη μέρα, την Πέμπτη μπορεί μα κάνουν κάτι! Τηλεφώνησα και στο δήμο Χαλκίδας, αλλά δεν έβγαλα άκρη για να μου δώσουν έναν αρμόδιο"  αναφέρει απελπισμένη η ιδιοκτήτρια του cafe, σύμφωνα με το egnomi.

Το σκυλί, βέβαια, εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγιεινή και πρέπει άμεσα να περισυλλεγεί από το χώρο του cafe ενώ σαφώς αν έχει δηλητηριαστεί απαιτούνταν άμεση βοήθεια για να ζήσει...


Η Χαλκίδα διαθέτει Κυνοκομείο και φιλοζωϊκό σύλλογο αλλά δεν μπόρεσαν να σώσουν αυτό το σκυλί!!! Aπορούμε, ο δήμος πώς δεν έδωσε τηλέφωνα των αρμόδιων του Κυνοκομείου που περισυλλέγουν ζώα;;;

Τελικά, μετά από την αδιαφορία των αρχών να μαζέψουν το σκυλί που πέθανε αβοήθητο στο κατάστημά,οι ιδιοκτήτες του καφέ πέταξαν το πτώμα του ζώου στα σκουπίδια τοποθετώντας το σε δύο σακούλες.
Χαλκίδα: Αβοήθητο δηλητηριασμένο σκυλάκι ψυχορραγούσε σε καφετέρια

Το θέαμα του νεκρού ζώου στο κέντρο της Χαλκίδας είναι αποκαρδιωτικό. Εστω και τώρα, πρέπει ο Δήμος να μαζέψει άμεσα το σκυλί, γιατί οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία είναι μεγάλοι και δη μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού που ευνοεί τη διάδοση μικροβίων.
egnomi


1 σχόλιο:

  1. Να απαντησουμε εδω"Aπορούμε, ο δήμος πώς δεν έδωσε τηλέφωνα των αρμόδιων του Κυνοκομείου που περισυλλέγουν ζώα;
    πως το κυνοκομειο αυτη τη στιγμη βρισκεται χωρις κτηνιατρο,
    καθως και οτι το κυνοκομειο ειναι ανοιχτα μονο ωρες δημοσιου, δηλαδη 8-2 το πρωι

    ΑπάντησηΔιαγραφή