2/7/11

Επιστολη προς τον Δημαρχο Χαλκιδας για την Καραμελα


Προς τον Κο Δημαρχο Χαλκιδεων


Ισως να μην εχει πεσει στην αντιληψη σας ενα θεμα που εχει παρει τεραστιες διαστασεις στο διαδυκτιο και αφορα αμεσα τον δημο σας καθως και την διαχειρηση του  Δημοτικου Κυνοκομειου.

Στις 15/05 μπηκε σκυλι που περισυλεχτηκε απο τα ΚΤΕΛ Χαλκιδας, με αριθμο 82/2011. Αφου στειρωθηκε, ενδιαφερθηκαν τουλαχιστον 3 ατομα να το υιοθετησουν, ενας εξ αυτων η Κα Ρεββεκα Παπαδοπουλου, προεδρος της Οικολογικης και Ζωοφιλικης Εταιρειας Χαλκιδικης και επισης εκπαιδευτρια σκυλων θεραπειας για παιδια με ειδικες αναγκες και εταιρη εγω που ονομαζομαι Κατερινα Γιαννατου.

Το σκυλι αυτο ηταν να παραλειφθει απο εμενα στις 22/06/2011 κατοπιν συνενοησης με την κτηνιατρο του κυνοκομειου. Καθως ημουν η δευτερη στην σειρα που το ζητησε, θα εμενε μαζι μου μεχρι να βρεθει μεταφορα προς την κα Παπαδοπουλου, και οταν εφτανε εκει και θα ελεγχοταν σε τακτα χρονικα διαστηματα και σε περιπτωση που οι συνθηκες διαβιωσης του δεν ηταν οι πρεπουσες, το σκυλι θα επεστρεφε σε εμενα και θα παρεμενε μαζι μου. 

Η διαδικασια της υιοθεσιας ενημερωθηκα πως δεν γινοταν να γινει νωριτερα καθως η κτηνιατρος ελειπε με αδεια την προηγουμενη εβδομαδα και συμφωνα με τους κανονισμους που διεπουν τα δημοτικα κυνοκομεια ανα την Ελλαδα, χωρις την υπογραφη της το σκυλι δεν θα μπορουσε να φυγει απο τις εγκαταστασεις σας.
Παρ αυτα, στις 18/06 και ημερα Σαββατο που το κυνοκομειο ειναι κλειστο για το κοινο, το συγκεκριμενο σκυλι μεταφερθηκε απο υπαλληλο του κυνοκομειου στο καταφυγιο αδεσποτων που διατηρει ο Φιλοζωος Συλλογος Χαλκιδας, χωρις το σκυλι να εχει ολοκληρωσει την θεραπεια του για ερλιχεια, χωρις να εχει εμβολιαστει, χωρις να εχει υπογραψει η κτηνιατρος και χωρις να εχει βρεθει απο τον συλλογο αναδοχη οικογενεια. Ο Συλλογος σε ερωτησεις μας, απαντησε με αγενεστατο τροπο, πως ειναι δικαιωμα τους να μεταφερουν σκυλια απο το κυνοκομειο προς αγνωστη κατευθυνση και πως ο σκοπος τους για το συγκεκριμενο σκυλι, ηταν να επανενταχτει στο φυσικο του περιβαλον γιατι εκεινοι εκριναν πως του ταιριαζει καλυτερα. Ο νομος οριζει σαφεστατα πως αυτο γινεται μονο αν δεν βρεθει αναδοχη οικογενεια και εδω υπηρχε οχι μονο μια, αλλα δυο!

Μετα την εκταση που πηρε το θεμα, ο Ζωοφιλος Χαλκιδας μας ενημερωσε, με αγενεστατο εως προσβλητικο τροπο, πως το σκυλι υιοθετηθηκε σε οικογενεια στην Αιγινα και μας ενημερωσε πως το θεμα ειναι εντος Χαλκιδας και δεν μας αφορα! Μερικες ημερες αργοτερα, σε ερωτηση δημοσιογραφου απο blog στο ιντερνετ, ενημερωσαν πως το σκυλι ουδεποτε υιοθετηθηκε και πως απλα το ειχαν στο καταφυγιο τους ακομα! Μας εστειλαν μαλιστα και φωτογραφια απο εκει. Καθως το θεμα ξαναπηρε διαστασεις, και μετα απο 2 μερες, ξαναπεφτοντας σε αντιφασεις, μας ενημερωσε μια κυρια πως το υιοθετησε εκεινη, μονο για να αποκαλυφθει λιγο αργοτερα πως η συγκεκριμενη κυρια ηταν η κορη της προεδρου του Φιλοζωου Χαλκιδας.
Μας παρουσιασαν δε, συμβολαιο υιοθεσιας οχι του κυνοκομειου οπως θα επρεπε, αλλα του συλλογου, ενω το σκυλι ακομα τυπικα ειναι στην δικαιοδοσια του κυνοκομειου και δεν εμφανιζεται πουθενα να εχει φυγει απο εκει. Παραλληλα κατηγορουν το κυνοκομειο και το προσωπικο του για παρανομες υιοθεσιες κλπ.
Μιλωντας με τον κο Γιαννουκο, υπευθυνο για το κυνοκομειο στον δημο σας, μου ειπε πως το θεμα δεν με αφορα και πως ολες οι διαδικασιες ηταν νομιμες, πιθανοτα μη γνωριζοντας πως υπηρχε σχετικη καταγγελια και εκ μερους της κτηνιατρου για ολες τις παρατυπιες σχετικες με την απομακρυνση του σκυλιου.
Καθως το σκυλι βρισκεται σε χερια που δεν θα επρεπε να βρισκεται κατα την γνωμη πολλων και κρινοντας αυτους τους ανθρωπους εστω και  μονο απο της αντιμετωπιση τους στο θεμα και σην δημοσια αρνηση τους να σεβαστουν  κανονισμους, διαταξεις και νομους και μαλιστα με αγενεστατο τροπο, καθως το οτι το σκυλι βρισκεται υπο την κατοχη τους και ο τροπος που το ζωο βρεθηκε στα χερια τους ερχεται σε πληρη αντιθεση με τις σχετικες νομοθεσιες που διεπουν την απομακρυνση ζωων απο τα δημοτικα κυνοκομεια, καθως οι απαντησεις του συλλογου στερουνται καθε σοβαροτητας, καθως μεχρι στιγμης εχουν αποδειχτει αναξιοπιστοι σε οτι εχουν δηλωσει σχετικα με την τυχη του ζωου,  ζητω την αμεση επεμβαση σας στο θεμα.
Ζητω να επιστρεψει το σκυλι στην δικαιοδοσια του δημου και να παραδοθει στα χερια της Πανελληνιας Φιλοζωικης Ομοσπονδιας, οπου θα φροντισει να γινει η αναδοχη του με διαφανεις διαδικασιες σε οποιον απο τους ενδιαφερομενους αναδοχους κρινει εκεινη καταλληλο. 

Τα οσα εχουν γινει εως τωρα ειναι σκανδαλωδη και το θεμα δεν μπορει να συνεχισει να αιωρειται ετσι.
Ηδη εχουν ξεκινησει νομικες διαδικασιες καθως και την Δευτερα θα τεθει θεμα δημιουργιας ΕΔΕ στο αρμοδιο υπουργειο, απο διαφορα φιλοζωικα σωματεια και δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να συνεχιστει αυτο το θεμα. Δεν τιμα τον Δημο σας, αλλα ουτε και το προσωπο σας ολη αυτη η ιστορια.
 Παρακαλω διαβαστε το τι εχει γινει, τις ερωτησεις και τις απαντησεις καθως και τις δηλωσεις επι του θεματος στον πιο κατω ιστιοτοπο
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=227414067287543&set=a.227414017287548.71350.100000568555778&type=1&theater&pid=883756&id=100000568555778


Παρακαλω για την γραπτη απαντηση σας εντος των επομενων ημερων.
Θεωρω τιμιο να σας ενημερωσω οτι αυτη η επιστολη θα σταλει σε διαφορους ιστιοτοπους καθως και στον τοπικο τυπο, οπως επισης στα ιδια μερη θα προωθηθει και η απαντηση σας.


Μετα τιμης
Κατερινα Ι. Γιαννατου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου